Liviu Dragnea, urmarit penal pentru abuz in serviciu, in dosarul sotiei sale

Liviu Dragnea, urmarit penal pentru abuz in serviciu, in dosarul sotiei sale

Liviu Dragnea, urmarit penal pentru abuz in serviciu, in dosarul sotiei sale

by April 6, 2016 0 comments

Presedintele PSD Liviu Dragnea este urmarit penal de procurorii DNA pentru instigare la abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la fals intelectual, in forma continuata, intr-un nou dosar, cel in care si fosta sa sotie, Bombonica Prodana, este urmarita penal pentru abuz in serviciu, informeaza Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat. Dosarul vizeaza fapte din perioada 2006-2012, cand Liviu Dragnea era presedintele Consiliului Judetean Teleorman.


Potrivit procurorilor DNA, in perioada iulie 2006 – decembrie 2012, “suspectul Dragnea Nicolae Liviu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, respectiv de presedinte al organizatiei judetene a unui partid politic, cu intentie, a determinat-o pe inculpata Alesu Floarea, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman sa isi incalce atributiile de serviciu prin mentinerea in functie si implicit plata drepturilor salariale pentru doua angajate ale aceleiasi institutii.

In realitate cele doua persoane si-au desfasurat activitatea la sediul organizatiei judetene Teleorman a partidului politic al carui presedinte era suspectul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urma.

Aceasta conduita infractionala a fost de natura sa aduca persoanelor respective avantaje patrimoniale necuvenite, respectiv plata drepturilor salariale in cuantum total de 91.362 lei precum si operarea in carnetul de munca a vechimii in munca corespunzatoare.”

Liviu Dragnea a fost citat, miercuri, la DNA in noul dosar. Dragnea a declarat, la iesirea din sediul DNA, ca a fost chemat in calitate de suspect in dosarul fostei sale sotii, Bombonica Prodana, urmarita penal pentru abuz in serviciu.

“Sunt suspectat ca doua angajate de la Protectia Copilului n-ar fi venit la serviciu in 2006 si eu as fi permis acest lucru. Am calitatea de suspect. Sotia mea nu a facut nicio angajare, nici nu a intervenit la conducere.Eu zic ca sotia mea, cand vine (la DNA – n.red.) sa discute cu procurorul, n-are atata experienta, sa vorbeasca cu dumneavoastra (presa – n.red.). In doua-trei zile o sa primesc continutul (dosarului de la DNA – n.red.), sa vad despre ce e vorba”, a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul DNA.

“Acolo nu am ce sa comentez, e un dosar de mare coruptie”
, a comentat ironic Liviu Dragnea, pe 30 martie, in legatura cu dosarul in care este urmarita penal fosta sa sotie si in care procurorii l-au pus acum sub urmarire penala.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.