Cum se folosește Gheorghe Falcă de funcția de primar pentru a se îmbogăți. Ce rol joacă fostul socru

Cum se folosește Gheorghe Falcă de funcția de primar pentru a se îmbogăți. Ce rol joacă fostul socru

Cum se folosește Gheorghe Falcă de funcția de primar pentru a se îmbogăți. Ce rol joacă fostul socru

by October 3, 2016 0 comments

Edilul Aradului, Gheorghe Falcă, mai nou, șef de campanie electorală al PNL, se află într-o stare de conflict de interese de natură penală, în formă continuată, el emițând , pe bandă rulantă  hotărâri ale primarului, pentru sine  și pentru fosta familie ( soție și socru).  De la realeagea lui în fruntea municipiului de pe Mureș, Falcă a întocmit 3 noi acte normative ale Primăriei prin care se plasează în conflict de interese, fiind vorba de elaborarea de PUZ-uri , ai căror beneficiari sunt acționarii și angajații din  firma Pro Arhitectura, la care edilul deține 55% din acțiuni.

Potrivit ANI,  în legea nr. 161/2003 privind unele măsuri  pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, la art.76, se arată : ”Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Fără să țină cont de încălcarea legii și ignorând riscul unui nou dosar DNA, Falcă întocmește  o hotarare a Primăriei pentru un PUZ,   a cărui documentație este realizată de firma  la care el este actionar, împreună cu  Ela Falcă (fosta sa soție), Pro Arhitectura, iar arhitect al lucrării este ex-socrul său, Gheorghe Seculici, vicepremier în prmul Guvern Boc, un apropiat al lui Traian Băsescu.

Astfel, în data de 12 septembrie 2016, la ședința consiliului local al Municipiului Arad, convocat în ședință extraordinară, pe ordinea de zi s-a aflat ”Proiect de hotărâre nr. 204/2016 privind aprobarea documentaţiei de urbanism Plan Urbanistic Zonal (PUZ) şi a Regulamentului Local de Urbanism (RLU) aferent obiectivului de investiţie „Zonă rezidenţială cu locuinţe familiale şi funcţiuni complementare”, municipiul Arad, str. Constituţiei, nr. 101 – 103, la  iniţiativa primarului”.

Falcă nici nu a încercat să salveze aparențele, el însuși fiind cel care a inițiat  proiectul de hotărâre. În legea ANI, se spune că  alesul are obligația să se abțină  în întocmirea actelor oficiale atunci când există un interes personal.

Acest proiect de hotărâre  cuprinde aprobarea documentației de urbanism PUZ și a Regulamentului Local de Urbanism” aferent obiectivului de investiție-  Zonă rezidențială cu locuințe familiale și funcțiuni compelmentare în municipiul Arad, str. Consituției, nr.101-103”.

Potrivit hotărârii Consiliului Local care aprobă documentația actului emis de primar, ”actori principali”  ai acestui PUZ sunt: beneficiari: Paşca Mihai, Miron Neculai şi Miron Maricica Irina, iar elaborator este   S.C. Pro Arhitectura S.R.L., specialist cu drept de semnătură  RUR, iar  arhitect este  Gheorghe Seculici cu proiect nr. 386/2015, nimeni altul decât fostul socrul al lui Gheorghe Falcă, tatăl ex-soției sale, Ela Falcă.

În documentația tehnică se arată că  ” suprafaţa aferentă loturilor reglementate: 33.218 mp, identificată prin:

– CF nr. 326943 – Arad, păşune în intravilan – 21.218 mp, proprietari: Miron Neculai şi Miron Maricica Irina; CF nr. 326944 – Arad, păşune în intravilan – 12.000 mp, proprietar: Paşca Mihai”.

Un al doilea proiect întocmit la initiativa primarului Gheorghe Falcă, este pus în discuția consiliului local al Municipiului Arad, pe 18 iulie 2016. Un alt caz de conflict de interese de natură penală!

Este vorba despre hotărârea nr.152/2015 privind aprobarea documentației de urbanism PUZ și Regulament Local de Urbanism aferent (RLU), ”Zonă rezidențială și funcțiuni complementare”, extravilanul Municipiului Arad, zona Sânicolaul Mic, la inițitiva primarului”.

Beneficiarul acestui PUZ este Pașca Mihai, iar elaborator este SC Pro Arhitectura SRL, arhitect fiind același Gheorghe  Seculici, pe proiect nr.385/2015. Aceeași rețetă a succesului în afaceri a familiei Falcă, prin folosirea funcției publice: Gheorghe Falcă primar-  Ela Falcă  Proarhitectura – Gheorghe Seculici arhitect, iar beneficiar final-  Pașca Mihai.

Potrivit datelor tehnice”   suprafaţa aferentă loturilor reglementate: 54 000 mp,  identificată prin:1. CF nr. 312799 – Arad, arabil în extravilan – 24 000 mp, proprietari Zgârdea Valer şi Zgârdea Lucreţia; 2. CF nr. 333264 – Arad, arabil în extravilan – 30 000 mp, proprietarul terenului este: Paşca Mihai”

O al treilea proiect întocmit de primarul Gheorghe Falcă, în conflict de interese, realizat după  alegerile din iunie, este realizat în luna iulie și privește un PUZ  privind ”Extindere parcaje, cabină poartă, clădire tehnico-edilitară”, pe Calea Radnei, în extravilanul Municipiului Arad,  ai cărui beneficiar este  SC Imobpractic SRL, iar elaborator este SC Proarhitecura, architect Doriana Balogh.

 

Citește și : http://www.ancheteonline.ro/2016/04/ani-confirma-gheorghe-falca-in-conflict-de-interese-toate-actele-emise-de-primaria-arad-in-favoarea-pro-arhitectura-lovite-de-nulitate-absoluta/

 

 

 

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.