Din lac în puț ! Dan Nica, noua nominalizare a României pentru postul de comisar UE

Din lac în puț ! Dan Nica, noua nominalizare a României pentru postul de comisar UE

Din lac în puț ! Dan Nica, noua nominalizare a României pentru postul de comisar UE

by October 1, 2019 0 comments

Comitetul Executiv a decis nominalizarea lui Dan Nica pentru portofoliul de comisar european. Un alt personaj controversat, când aveam la îndemână alegerea unor puternici lideri social-democrați, cu o imagine foarte bună la Bruxelles, cum ar fi fost, Victor Negrescu, președinte PES România.

Viorica Dăncilă a confirmat joi că PSD va prezenta două propuneri pentru funcția de comisar european, după respingerea candidaturii Rovanei Plumb, respectiv Dan Nica și Gabriela Ciot, potrivit Hotnews.ro. România va adopta modelul Ungariei și, dacă țara vecină va anunța un singur candidat, guvernul de la București îl va nominaliza pe Dan Nica, a precizat Viorica Dăncilă.

„Vom proceda după modul în care va proceda și Ungaria. Dacă Ungaria va face două propuneri, și România va face două propuneri, daca Ungaria merge cu o propunere, și România merge cu o propunere, având în vedere că trebuie să fie un echilibru de abordare între popularii europeni și social-democrații europeni”, explicat premierul, după ședința conducerii PSD. În cazul în care se va opta pentru varianta unei singure propuneri, Guvernul îl va nominaliza pe Dan Nica, a precizat Dăncilă.
Potrivit unor surse din PSD, Viorica Dăncilă a discutat telefonic cu Ursula von der Leyen pentru a o informa de propunerea social-democraților pentru comisar european, Dan Nica. Șefa desemnată a Comisiei Europene i-ar fi solicitat și o variantă de rezervă. PSD a votat o variantă de rezervă pentru funcția de comisar european în persoana Gabrielei Ciot, în prezent secretar de stat în MAE. De asemenea, PSD a stabilit în CEx strategia partidului pentru moțiunea de cenzură a opoziției.
Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.