Gestionarea rulajului de bani în jocurile de noroc

Gestionarea rulajului de bani în jocurile de noroc

Gestionarea rulajului de bani în jocurile de noroc

by July 7, 2021 0 comments

Ai făcut vreodată o greșeală mare la jocurile de noroc? Mulți jucători atribuie pierderile purului ghinion, dar rateurile zeiței Fortuna nu sunt singurul motiv pentru care pleci de la cazino mai sărac decât ai venit. Dacă te-ai decis să intri în lumea jocurilor de noroc, este foarte important să deprinzi gestionarea corectă a rulajului de bani (engl. bankroll management).

Primul pas în gestionarea corectă a banilor este să îți stabilești bugetul. Mai exact, câți bani aduci la masa de joc. Suma ar trebui să rămână aceeași, oricât de tentant ar fi să faci rost de noi fonduri pentru că vrei să recuperezi o pierdere.

Majoritatea începătorilor își pun la bătaie toți banii disponibili. Ei își închipuie că dacă investesc mai mulți bani, vor obține și mai mulți în schimb. Nimeni nu îți garantează astfel de câștiguri, proporționale cu suma investită.

Cu toate acestea, bankroll management implică mai mult decât să nu cheltui mai mult decât îți permiți. Iată câteva principii și secrete care te vor ajuta, fie că joci la cazinou, fie că joci sloturi Burning Hot online:

Creează un fond de bani dedicați doar jocurilor de noroc

Regula de aur este să ai un fond doar pentru jocuri de noroc. Suma de bani trebuie să nu fie mai mare decât îți permiți să pierzi. Dacă ai venituri de 5000 de lei pe luna, rulajul tău pentru jocuri de noroc nu e 5000 de lei. Poate fi 100 de lei, 200, poate 500. Odată ce ai depășit această limită, este timpul să te oprești, chiar dacă ai câștigat.

Nu paria bani pe care nu îți permiți să îi pierzi

Ești tentat să iei din economiile pentru facultate ale copilului sau din banii pe care îi strângi pentru a face o investiție? Oprește-te imediat, ești pe cale să faci o mare greșeală!

Nu paria sume mari de bani o dată

Dacă câștigi, o să îți mărești fondurile semnificativ, dar dacă pierzi, pierzi totul. Asta va însemna că mai trebuie să aștepți până luna viitoare ca să intri iar în fondurile pentru jocuri de noroc. Poate că după această pierdere ar fi o urmat o mână bună, pe care tu acum nu o mai poți juca.

Regulile lui Ferguson

Aceste trei reguli au fost formulate de campionul la poker Chris Ferguson:

  1. Niciodată nu intra într-un joc unde suma pe care trebuie să o joci depășește 5% din întregul tău fond disponibil pentru jocuri de noroc în acel moment.
  2. Nu intra într-un turneu cu mai multe mese unde procentul pe care trebuie să îl investești depășește 2.
  3. Dacă ai câștigat la un joc, și banii pe care îi ai pe masă depășesc 10% din rulajul tău, este momentul să încasezi și să te retragi.

Deși aceste principii par a fi de o precauție maximă, ele vor preveni cu siguranță situația neplăcută în care ai ajuns falit sau chiar dator. În același timp, gestionarea corectă a rulajului de bani iți va aduce câștiguri constante, împreună cu dezvoltarea unor strategii de joc eficiente.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.