Monedă de schimb în relația cu PNL. Cum își batjocorește primarul de la 2, proprii consilieri, în jocul votului din CL

Monedă de schimb în relația cu PNL. Cum își batjocorește primarul de la 2, proprii consilieri, în jocul votului din CL

Monedă de schimb în relația cu PNL. Cum își batjocorește primarul de la 2, proprii consilieri, în jocul votului din CL

by February 7, 2022 0 comments

Manipularea, șantajul și dezinformarea, sunt arme utilizate de Radu Mihaiu (USR) pentru a conduce primăria sectorului 2. Folosindu-se de oameni, el își atinge propriile scopuri politice. Așa am putea interpreta faptele lui Mihaiu privind adoptarea unor decizii interne, care, de multe ori, nu întrunesc numărul necesar de voturi, în consiliul local.

Miza lui Radu Mihaiue este adoptarea unei noi organigrame a Primăriei sector 2, în  vederea numirii propriilor sinecuri. Trecerea prin consiliul local este o mare încercare pentru edil, în condițiile în care nu controlează o majoritate, liberalii jucând la două capete, iar social-democrații, fiind în opoziție totală. Așa că Radu Mihaiu are nevoie de spațiu de manevră pentru a forța PNL să-i voteze deciziile.

Primarul și-a adus, în 2020, un consilier pe probleme de ordine și siguranță publică, în persoana lui Octavian Melintescu, un profesionist, care a lucrat la Direcția Generală Anticorupție, din cadrul MAI. Numirea acestuia a provocat o mare emoție în PNL sector 2, mai exact, la nivelul familiei Anisie. Monica Anisie, fostul ministru al Educației, este președintele PNL sectorul 2.

În mod formal, USR este aliat cu PNL în consiliul local. Dar, numirea lui Melintescu, în aparatul de lucru al primarului, nu a fost văzută cu ochi buni de Monica Anisei, deoarece soțul acesteia, Adrian Anisie, consilier al viceprimarului liberal, Adrian Costache, se află, de ani buni, în conflict cu consilierul lui Mihaiu. Ar fi vorba despre o animozitate mai veche, cei doi fiind, în trecut, colegi la DGA.

Astfel, Monica Anisie s-a dus peste primar, amenințându-l că dacă nu îl  dă afară pe dușmanul ”de moarte” al soțului ei, atunci, PNL rupe alianța cu USR. Profitând de această situație conflictuală, Mihaiu ar fi trecut în ofensivă și l-ar fi folosit pe consilierul lui, drept monedă de schimb: îl dă afară pe consilierul lui, cu condiția ca PNL să voteze în consiliul local, noua organigramă propusă pentru ADP și Administrația Piețelor. Așa s-a și întâmplat. Dar, din păcate pentru primar, decizia votată în CL 2 a fost anulată în instanță. Era nevoie de un nou vot în consiliul local. Așă că Melintescu a ajuns consilier ”de unică folosință” pentru primarul Mihaiu, care, doar așa a reușit să obțină votul liberalilor în CL. Fostul profesionist de la DGA a fost angajat și destituit din funcție, cam în același timp.

Anul trecut, prin noiembrie, Primăria sector 2 a scos la concurs postul de director general la Poliția Locală. Din cinci candidați,  niciunul nu a trecut exemenul. Așa că s-a reluat concursul, la sfârșitul anului 2021. Acum, același Radu Mihaiu l-a contactat, din nou,  pe același Octav Melintescu, recomandându-i să participe la examen, pentru că are toate șansele să câștige. Omul, de bună credință, trecând peste supărarea din 2020, s-a înscris. Mai mult, a luat cea mai mare notă la scris, fiind singurul care a trecut mai departe.

S-a prezentat la oral, la începtul anului 2022, și..surpriză: comisia l-a respins. Oare de ce? Sursele noastre spun că Monica Anisie ar fi aflat din nou că Melintescu este pe cale să devină șeful Poliției Locale, lucru neacceptat de familia ei. Cum a mers  acum șantajul? Primarul Mihaiu trebuie să primească votul consilierilor locali pentru noua organigrama Primăriei. Lucru care trebuie să se întâmple zilele următoare.

Așa că, din nou, Melințescu a fost moneda de schimb, în relația cu PNL. El rămâne din nou pe dinafară, păcălit și folosit de useristul Radu Mihaiu. Nu contează experiența și profesionalismul. Scopul scuză mijloacele!

 

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.