Cazul minorilor maltratați de propria mamă. Un șir lung de abuzuri și hărțuire

Cazul minorilor maltratați de propria mamă. Un șir lung de abuzuri și hărțuire

Cazul minorilor maltratați de propria mamă. Un șir lung de abuzuri și hărțuire

by August 3, 2022 1 comment

Că justiția este strâmbă în România, nu mai este o noutate. Dar, din păcate, ne oferă, mereu suprize neplăcute. Cazul copiilor minori de la Oradea, maltratați de propria mamă, dar care face plângere penală tatălui și soției acestuia, pentru alienare parentală faptă neprevăzută de codul penal și obține o condamnare la pușcărie, în primă instanță, vine permanent cu detalii infiorătoare. ( Citește și AICI și AICI)

Diana Talpoș, noua soție a tatălui minorilor Talpoș Alexandru, care îngrijește copiii acestuia din prima căsătorie și le oferă un cămin, de ani de zile, a fost condamnată la 4 ani de pușcărie, pe motiv de manipulare psihologică a copiilor. O infracțiune inexistentă în Codul penal, o premieră pentru justiția mondială și românească deopotrivă. Aceasta este răsplata oferită de societate pentru o mamă, care, deși  își crește propriul copil, a oferit aceleași condiții și pe copiii soțului, creând o atmoferă de ”acasă”, minorilor. Acești copii crescuți de tatăl și Diana refuză cu obstinație să se întoarcă la mama biologică. Acest refuz este constat în mod cert în sarcina mamei prin expertizele și evaluările autentice, care toate arată contrariul sentinței și rechizitoriului fără a mai lua în considerare că alienarea parentală nu este infracțiune decât când vine vorba de soții Talpoș care inventează legislație și sustrag, falsifică și înlocuiesc înscrisurile din dosar până ce crează aparența unei infracțiuni.

Plangerea penală a fost formulată în 20.12.2017. În 09.01.2018 s-a inceput urmărirea ”IN REM” împotriva infracțiunii de alienare parentală prin care s-a comis infracțiunea de rele tratamente aplicate minorilor. În anul 2019 această ordonanță, după ce a fost comunicată mai multor instituții, a fost sustrasă și înlocuită cu o ordonanță cum că începerea urmării penale s-a făcut ”in personam”.

Acest fapt din cauză că organele ar fi interceptat convorbirile telefonice și ambientale a soților care și-au dat seama (după cum ne-au declarat nouă),  că polițista  Diugana Dana și Antohi Gabriela nu au început cercetările penale, ci, direct, au făcut-o suspectă pe Diana Talpoș. Interceptările s-ar fi făcut în lipsa vreunui mandat. Ordonanța politistului Diugana Dana din data de 11.02.2019 prin care decide că urmează să se efectueze o expertiză psihologica în dosarul 6993/p/2017,  încă atestă că urmărirea penală a început IN REM, așa cum și era până să nu sustragă, falsifice și să înlocuiască ordonanța inițială, potrivit declarațiilor pe care ni le-au dat persoanele considerate suspecte, în acest dosar.

După acest abuz, procuroarea s-a retras din caz și a fost inlocuită de colegul său Tuduce Alin care s-a încurcat în ele și a continuat să se raporteze la ordonanța respectivă din actele trimise la alte instituții. Acest lucru,  până ce, procuror Antohi Gabriela nu îi atrage atenția că ordonanța a fost schimbată cu o alta, iar procurorul, în loc să raporteze infracțiunile, le-a acoperit prin înscrisuri pro-causa, contrare primelor înscrisuri emise tot de el.

Anchetatorii nu au ținut cont de probele care arătau în mod cert că minorii au fost traumatizați de propria mamă în urma bătăilor încasate. Nu au ținut cont nici de faptul că exista chiar și o ordin de protecție emis împotriva mamei pentru minora Dariana pe care a bătut-o și la școală pentru a o determina, ca a doua zi la expertiza psihologică la care urma să participe fata,  să nu spună că a abuzat-o psihic și fizic. Anchetatorii  au omis și faptul că mama a depus plângerea prin abuz de drept, tatăl având două clasări și două sentințe în civil exact pentru aceleași aberații și pentru aceeași perioadă.

Mai mult, polițist Tuduce Alin împreună cu procuror Antohi Gabriela fabrică dosarul penal și constată, în baza unui înscris ce poartă titlul de Evaluare Psihopedagogică, falsificat și emis de Preacucernicul Vicar al Bisericii Ortodoxe Române Radu Rus Valer în calitate de director la Liceul Ortodox Roman Ciorogariu și nu de un expert psiholog.

Anchetatorii omit adevărul constatat de expertizele și evaluările autentice, de ordinul de protecție, etc. conform cărora refuzul minorilor de a se reîntoarce la mamă sunt din cauza abuzurilor psihologice și fizice aplicate de mamă minorilor. Aceștia născocesc că, chipurile, soții Talpoș le-au reamintit minorilor evenimentele constate de experți psihologi, de anchetele sociale efectuate de ASCO, DGASPC, anchetele procurorului care au emis ordinul de protecție. În fapt, aceste evenimente au fost reamintite minorilor chiar de autorități, care au și consemnat aceste abuzuri. Este aberant, dar adevărat.

Întocmirea dosarului penal pe numele Dianei Talpoș a însemnat un șir lung de abuzuri, hărțuire și presiuni psihologice. ”Sunt însărcinată în 38/39 săptămâni, nu am cum să mă prezint la audieri sau alte lucruri pe care le invocați, ați fost informată, stimată doamnă procuror, de starea mea de sănătate, cât despre soțul meu, minorii sunt în grija lui, sunt în vacanță și nu are cu cine să îi lase”, așa sună un mail de disperare trimis procurorului de caz,  de doamna Talpoș, însărcinată și care avea în grijă doi copii.

Anchetatorii au ignorat starea de sănătate precară în care se afla ”suspecta” și au forțat audierea sa.  ”Prin prezenta vă infomez că, în urma audierii din 26.03.2019, când mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, tortura ce a durat mai bine de patru ore, desfășurată de organele de cercetare, la cererea expresă a procurorului de caz, am ajuns internată de urgență în spital”, se arată în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea de Diana Talpoș, plângere mușamalizată.

Aceasta dovedește că ”în urma abuzurilor și presiunilor făcute asupra mea de organele de cercetare pe care le coordonează procurorul Antohi Gabriela, în data de 27.03.2019, după 15 ore de chinuri, am fost internată la Maternitatea Oradea cu diagnosticul de naștere …? sarcină în evoluție 23 de săptămâni”.

În biletul de externare de la Maternitatea Oradea, din data de 30.03 2019, se arată că ”gravida se prezintă în serviciul nostru cu dureri în etajul abdominal inferior, amenințare de nit, colică renală dreapta. Gravidă cu risc obstretical crescut. Se recomandă repaus fizic, tratament, control ginecologic la 2 săptămâni”.

”În data de 26.03.2019, am fost prezentă la Poliția Municipiului Oradea, conform citației primite la orele 10.30 și am fost reținută până la orele 14.30 pentru zile audieri și consultarea dosarului. În tot acest timp am fost privată de odihnă, nu am avut posibilitatea să mă hidratez și nu am putut să îmi administrez hrana specială necesară în perioada de sarcină”, mai susține în plângere, Diana Talpoș.

Acest caz scoate la iveală comportamentul abuziv și ilegal al anchetatorilor, depăsirea atribuțiilor de serviciu, o totală lipsă de empatie și încălcarea drepturilor omului în România. Justiția română ar trebui să reacționeze dur în fața abuzului de putere și să sancționez drastic aceste derapaje din interiorul sistemului. Din păcate, prezumția de nevinovăție este arbitrară, în țara noastră, mai ales când este vorba de eliminarea a doi oameni care au dovezi la adresa corupției.

 

 

Facebook Comments Box

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Typhoon
    #1 Typhoon 25 September, 2022, 00:18

    Cred ca sunteți la al 3 lea articol în care va arătați cât sunteți de obedienti familiei asteia de alienatori,ba mai mult, din abuzatori i-ați transformat în victime(ale sistemului sau a orcui ar putea face dreptate).Sper ca acest proces sa fie precedentul de care mulți alții au nevoie și mai sper ca acei copii sa își gaseasca liniștea, sa crească sănătoși…

    Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.