Doar nu s-o crede acum Alexandru Ioan Cuza?

Doar nu s-o crede acum Alexandru Ioan Cuza?

by April 9, 2013 2 comments

Costel Oprea

Un tanar deputat PSD, putin mai neconformist, a venit cu o idee europeana in Parlamentul Romaniei.  Remus Cernea a initiat un proiect de lege prin care propune o alta forma de finantare a bisericii: o contributie, la libera alegere, din venitul propriu al fiecarui cetatean, dupa model german.

Acest lucru ar duce, in mod decent, la oprirea hemoragiei banului public care se scurge in buzunarul BOR, fara numar. Nu se mai construiesc scoli, gradinite, spitale, s-a taiat in carne vie la investitii in infrastructura. Dar guvernatii au gasit bani pentru construirea de noi biserici in toata tara.

Nu mai sunt finantate programele nationale de sanatate, nu mai sunt medicamente pentru bolnavii de cancer, dar politicienii nostri au facut rezeve bugetare pentru construirea Catedralei Neamului. Toate santierele de autostrazi din tara sunt oprite, dar muncitorii lucreaza la foc continuu, zi si noapte pentru finalizarea megalomeniei Patriarhiei Romane.

Initiativa deputatul PSD a starnit mari emotii in randul colegilor sai de partid si nu numai. O revolta interioara a simtit primarul Radu Mazare, in calitatea sa de presedinte al organizatiei Constanta,  organizatie din care face parte si deputatul Remus Cernea “Un tampit. Daca il prind, ii rup picioare”, a rabufnit animalul din Mazare.

Adevarul este ca proiectul lui Cernea poate crea mare confuzie in randul politicienilor. Cardasia alesilor  cu popii este ceva la ordinea zilei, nu mai este o curiozitate. Cum s-ar simti oare Radu Mazare, daca nu ar mai aparea in public alaturi de arhiepiscopul Tomisului, Teodor Snagoveanu ( zis Spagoveanu). Apropo, ce s-a mai intamplat oare cu dosarul de luare de mita a lui Spagoveanu?

Va aduceti aminte, acum cativa ani,  cand jurnalisti de la Romania Libera au oferit 5000 de euro ,  Inalt Prea Sfintiei Sale,   pentru o sutana de preot.  Si procurorii DNA sunt dusi la biserica si teama de blesteme poate fi mai mare decat propria constiinta. Oricum, politicienii, au facut front comun in jurul bisericii si au condamnat cu ura ecleziasta initiativa lui Radu Cernea. Ca doar nu s-o crede acum Alexandru Ioan Cuza?

Facebook Comments Box

2 Comments so far

Jump into a conversation
 1. ASS
  #1 ASS 16 October, 2013, 12:26

  biserica si politica sunt cancerul acestei tari
  cele doua institutii isi dorec un popor cat mai prost, mai putin educat si cu o sanatate precara, un popor care sa caute ajutor doar la biserica si politica
  nu se investeste in invatamant si in sanatate, dat aruncam cu bani in doua institutii, cele mai corupte si mai intunecate in modul in care se invat banii publici, si privati

  Reply this comment
 2. ovidiu
  #2 ovidiu 9 June, 2014, 20:40

  ai dreptate ,dar ce sa ne facem daca suntem un popor de 90% manelisti idioti ne-am luat dupa aia 10% romi care ne-au facut de rusine in Europa.

  Reply this comment

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.