ANAF a incasat 2,5 milioane lei de la o persoana din grupul primelor 10 romani cu averi mari

ANAF a incasat 2,5 milioane lei de la o persoana din grupul primelor 10 romani cu averi mari

by December 16, 2015 0 comments
O persoana din grupul PFAM a achitat 2,5 milioane lei, reprezentand impozit pe venituri suplimentare nedeclarate si penalitati de intarziere si dobanzi, a anuntat miercuri Fiscul. Reamintim ca in acest an au fost finalizate  verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM care este format din 336 persoane, asupra carora se fac analize si verificari privind riscurile fiscale si se aplica programe de conformare. In urma acestor verificari efectuate de Directia Generala Control Venituri Persoane Fizice, in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM, pentru veniturile din anul 2011, au fost identificate venituri nedeclarate de 86.948.321 lei, publica HotNews.

A nu se confunda cu “Programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal”. Verificarile fiscale prealabile documentare (VFPD), din cadrul programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu averi mari (PFAM -peste 20 milioane de euro/persoana), au fost declansate efectiv in anul 2013.
In anul 2014 au fost declansate verificari fiscale la persoanele fizice pentru care s-a constatat cu ocazia VFPD indeplinirea conditiilor legale privind diferenta semnificativa intre veniturile estimate pe baza situatiei fiscale personale si cele declarate organelor fiscale.

Aceste verificari  au prezentat un grad ridicat de complexitate, generat de urmatoarele aspecte:
– au fost analizate operatiunile desfasurate prin peste 480 de conturi bancare (peste 100.000 de tranzactii) transmise de institutiile de credit, in principal, pe format hartie, fapt care a necesitat prelucrarea manuala a acestora
– au fost verificate operatiuni desfasurate de persoanele fizice cu peste 120 de societati comerciale (peste 10.000 de operatiuni)
– au fost prelucrate informatii privind detinerile patrimoniale primite de la peste 100 de autoritati ale administratiei publice locale (servicii de impozite si taxe locale)
– mare parte dintre activitatile si tranzactiile verificate presupun analize complexe: activitati investitionale diverse, tranzactii cu instrumente financiare pe pietele interne si internationale, tranzactii disimulate sau artificiale, multiple operatiuni cu numerar, inclusiv de valori semnificative, pentru care au fost prezentate informatii neclare, insuficiente sau contradictorii (aspect datorat reticentei contribuabililor de a furniza astfel de informatii).

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.