Traian Băsescu: Nu am știut că serviciul contrainformații militare reprezintă Securitate

Traian Băsescu: Nu am știut că serviciul contrainformații militare reprezintă Securitate

Traian Băsescu: Nu am știut că serviciul contrainformații militare reprezintă Securitate

by September 5, 2019 1 comment
Traian Băsescu a declarat, joi, în fața instanței de la Curtea de Apel București, unde se judecă dosarul său cu CNSAS, că nu a știut niciodată că i s-ar fi alocat un nume conspirativ și a subliniat că rapoartele sale sunt semnate „căpitan Traian Băsescu”. ”Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea”, a declarat Băsescu.
„Niciodată n-am știut că mi s-a dat un nume conspirativ. Abia când mi s-au dat cele două note, colonelul Tudor mi-a zis: Semnează Petrov. Niciodată nu mi s-a dat un nume conspirativ. Eu nu am știut că contrainformațiile militare reprezintă Securitatea. Eu abia dupa Revoluție am aflat de legatura contrainformaților militare. Am crezut că este un serviciu subordonat comandamentului forțelor navale, asa scrie și pe frontispiciu. Rapoartele mele au fost depuse la companie nu la Securitate și sunt semnate „Căpitan Traian Băsescu. Daca eram colaborator, trebuiau semnate tot cu Petrov”, a spus Traian Băsescu în fața instanței, potrivit Mediafax. Băsescu a spus că numele Petrov este doar pe acele două note. Totodată, fostul președinte a mai subliniat că se întâlnea și cu tinerii străini în timpul studenției.
Potrivit acestuia, nu a dat note cât era în anul I, când institutul avea natura unei institutii civile. „Vara, ne întâlneam cu studente din tabăra Nord, unde veneau și studente din Cehoslovachia. (…) Un lucru vreau să fie foarte clar – noi eram pregătiți în institut pentru a lucra cu străinii. Secția comercială a Institutului de Marină era o secție în care studenții erau familiarizați și pregătii pentru contacte cu străinii din punct de vedere comercial. (…) În al doilea rând, datorită acestei atmosfere legate de studenți, noi ne întâlneam cu studenții cehi fără să ne ascundem. Niciodată nu am considerat că relațiile cu tinerii cehi sunt relații care pot fi condamnate. Deci, mi-aș permite să subliniez – nu ne ascundeam, pentru că nimeni nu ne interzicea”.
Facebook Comments

1 Comment so far

Jump into a conversation
  1. Catalin
    #1 Catalin 16 September, 2019, 17:22

    Dar ati stiut ceva domnule?!?!

    Reply this comment

<