Nu mai au simțul penibilului! Inaugurare cu artificii a lucrărilor la un ciot de autostradă

Nu mai au simțul penibilului! Inaugurare cu artificii a lucrărilor la un ciot de autostradă

Nu mai au simțul penibilului! Inaugurare cu artificii a lucrărilor la un ciot de autostradă

by August 18, 2020 0 comments

Lucrările la autostrada de centură a Bucureștiului, pe sectorul de sud, au fost inaugurate marți cu fast, mai exact cu un foc de artificii în culorile tricolorului, potivit imaginilor difuzate de Digi 24. Momentul pirotehnic a avut loc în prezența premierului Ludovic Orban și a ministrului Transporturilor, Lucian Bode.

Ludovic Orban și ministrul Transporturilor, Lucian Bode, au participat marți dimineață la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură București (A0), Sector Sud, Lotul 2, Vidra – Bragadiru, iar după discursuri a avut loc un moment cu artificii în culorile tricolorului – roșu, galben și albastru.

Ministerul Transporturilor a precizat ulterior că nu a știut despre acest “moment pirotehnic” și nici nu și-a dat acordul.

“În vederea informării corecte a opiniei publice facem următoarele precizări: Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor nu au avut cunoștință despre momentul pirotehnic organizat de către antreprenorul ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.S. și nu și-au dat acordul asupra acestui moment. Acest detaliu nu a fost prezentat de către antreprenor înainte de desfășurarea evenimentului și a aparținut în totalitate organizatorului”, a transmis ministerul condus de Lucian Bode.

Potrivit Companiei Naționale de Autostrăzi, lotul 2 de Centură București Sud are o lungime de 16,3 kilometri. Antreprenorul acestui obiectiv, în valoare de 750,849,942.12 Lei (fără TVA), este ALSIM ALARKO SANAYI TESISLERI VE TICARET A.Ş. Sursa de finanțare este asigurată din POIM 2014 – 2020.

Durata execuției efective a lucrărilor de construcție este de 30 de luni.

“Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astăzi încep lucrările pe primul tronson de autostradă de centură, din cele 7 tronsoane de autostradă care urmează a fi construite. Bucureştiul are nevoie de Autostradă de Centură, nu de astăzi, nu de ieri, de cel puţin 15 ani de zile. Indicii de trafic arată că traficul pe Centura Bucureştiului este un trafic extrem de aglomerat, de peste 20.000 de mijloace de transport zilnic, necesitatea unei autostrăzi se impune, deja, de la un trafic de peste 16.000 de mijloace de transport zilnic. Această Autostradă de Centură este vitală pentru Bucureşti”, a declarat Ludovic Orban.

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.