Onțanu, candidat la primăria sectorului 2. Cine este în spatele finanțării sale și ce interese ascunde

Onțanu, candidat la primăria sectorului 2. Cine este în spatele finanțării sale și ce interese ascunde

Onțanu, candidat la primăria sectorului 2. Cine este în spatele finanțării sale și ce interese ascunde

by March 12, 2020 0 comments

Deși este încolțit din toate părțile de procurori, Neculai Onțanu mai vrea un mandat de primar. El și-a anuntat intenția de a candida, din nou, la primăria sectorului 2, de această dată din partea unui partid fantomă, numit ADER. Onțanu s-a aruncat, deja , pe piața electorală, cu tot felul de materiale publicitare, stabilindu-și centrul campaniei, după câte se pare,  la restaurantul Prezident, situat în inima parcului Tei.

O zonă infracțională ținând cont de faptul că acest restaurant s-a extins ilegal pe domeniul public, fără nicio  autorizație de constructie. Protectorul său financiar, ar fi chiar patronul de la ”The President”, Corin Romanescu, un personaj dubios, certat cu legea, care a scăpat de pușcărie doar din cauza incompetenței organelor de anchetă.

De altfel, Romanescu a fost consilierul primarului Onțanu, care tăia și spânzura în aria acordării de autorizații de construcție din sectorul 2. Profitând din plin de relațiile construite în lumea băieților deștepți din ”real estate”, Romanescu s-a vrut a deveni un onorabil om de afaceri, care ridică ansamble imobiliare.

Cu toate că Onțanu a fost trimis în judecată pentru luare de mită într-un dosar de retrocedare ilegală a unui teren aflat pe raza sectorului doi, procurorii cerând închisoare de maxim 10 ani, acesta umblă pe la casele oamenilor, cerându-le să –l mai voteze, o dată. El a declarat, infatuat, că cetățenii îl opresc pe stradă și îi cer să le fie primar.

Fostul primar al sectorului 2 a fost trimis în judecată în iunie 2016 de DNA sub acuzaţia că, în perioada 2006 – 2007, a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la un beneficiar al unor drepturi litigioase (Cristi Borcea, denunţător în cauză), pentru ca în schimb să faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei Toma Şutru, la data faptelor secretar al Consiliului local al Sectorului 2, Loredana Radu şi Aurel Radu.  Neculai Onţanu este acuzat că a pretins şi primit, în mod indirect, o suprafaţă de 1.500 mp cu o valoare de piaţă estimată la 1.441.495 euro (pe strada Barbu Văcărescu din Sectorul 2 – o zonă rezidenţială) şi care a fost transferată de Cristian Borcea, în mod gratuit, prin intermediul unor contracte de vânzare-cumpărare fictive, către două persoane interpuse, indicate de fostul primar. Cele două persoane sunt Loredana Radu şi Aurel Radu.

Mai trebuie precizat că Neculai Onțanu a stat în arest preventiv 30 de zile, iar apoi a fost plasat sub control judiciar.

În așteptarea unei decizii judecătorești definitive, Onțanu s-a gândit să mai candideze o dată. Nu știm ce are în cap, cum crede el că poate scăpa de pușcărie,  dar, după toate probele existente la dosarul său, este foarte probabil să fie condamnat definitiv pentru acuzațiile aduse. Cine poate risca oare să-i dea votul? Și dacă, prin absurd, ar obține un nou mandat, el, dacă va fi condamnat, își va pierde funcția, iar postul de primar ar intra din nou,  în competiție, prin noi alegeri. Alți bani publici cheltuiți, pentru alte alegeri.

Dar miza este foarte mare. Se pare, potrivit surselor noastre, nu există  interese doar e din partea lui Onțanu să candideze, ci mai este, direct interesat, alt personaj ca acesta să obțină mandatul :  fostul său consilier, actualul finanțator, Corin Romanescu. Potrivit informațiilor noastre, patronul de la Prezident ar vrea din tot sufletul ca  Onțanu să ajungă primar. Onțanu ar putea să-i salveze afacerile lui Romanescu din sectorul 2. În primul rând este vorba despre problemele întâmpinate de complexul său de pe lacul Tei ( The President), unde, nu există aviz de construcție pentru trei sferturi din imobilul ridicat pe spațiul verde. Construcția pe domeniul public s-a extins foarte mult, în perioada mandatului lui Onțanu, când Romanescu era consilier la primărie și își permitea să calce în picioare legea.

După ce prietenul și protectorul său a fost înlăturat din fruntea primăriei, fiind arestat de procurori pentru luare de mită, Corin Romanescu s-a găsit descoperit.  A mai funcționat o perioadă consilier al noului primar, Mihai Toader, dar a fost nevoit să se retragă, doarece noul edil nu i-a mai acceptat manevrele imobiliare din sector. Așa s-a ajuns ca actuala conducere a Primăriei, în speță, viceprimarul Dan Cristian Popescu, să-i facă plângere penală pentru  construcțiile ilegale din Parcul Tei.

Drept urmare, salvarea vine de la Onțanu. De aceea, se pare că Romanescu,  este total dispus să-i finanțeze campania electorală. Onțanu ajunge primar iar Romanescu ar putea obține mult râvnita autorizație de construcție pentru restaurantul The President. Binențeles, tot prin manevre la primărie.

De aceea, sursele noastre spun că din restaurantul Prezident ar  pleca toate materialele de promovare a lui Onțanu în sectorul 2.

P.S. Alte dezvăluiri, în alte materiale

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.