Lipsa de încredere față de organele MAI. Cine conduce poliția clujeană

Lipsa de încredere față de organele MAI. Cine conduce poliția clujeană

Lipsa de încredere față de organele MAI. Cine conduce poliția clujeană

by April 1, 2021 0 comments

Poliția Română este o sursă inepuizabilă de corupție. Oriunde, în țară, se fac dezvăluiri legate de implicarea șefilor Poliției în fapte mai mult mai puțin reprobabile. De această dată, presa locală vorbește despre capii organelor de ordine din județul Cluj

”Cine conduce poliția Cluj? Legăturile comisarului Ilea Constantin cu personaje grele din lumea interlopă. Triada Păcurar – Pintea – Mureșan a fost una de tristă amintire pentru Poliția clujeană, ea reușind să submineze din plin încrederea cetățenilor în această instituție”, scrie ziarulpoporului.ro. (https://ziarulpoporului.com/cine-conduce-politia-cluj-legaturile-comisarului-ilea-constantin-cu-personaje-grele-din-lumea-interlopa/)

”Primul din trio-ul de tristă amintire a fost obligat de Instanță să returneze un sfert de milion de lei, pentru că nu își putea justifica averea, al doilea a fost destituit după două mega scandaluri, iar al treilea a fost condamnat cu suspendare pentru săvârşirea a două infracţiuni de înşelăciune, două infracţiuni de uz de fals şi cinci infracţiuni de fals în declaraţii.

Comisarul șef Ilea Constantin, actualul adjunct al IPJ Cluj, nu este nici el departe de performanțele crailor din trecut. La Cluj, numele său apare tam nesam prin stenogramele aproape oricărui dosar de anvergură, actorii din dosare ba lăudându-se că i-au dat teme de lucru lui Constantin Ilea, ba divulgând informații din dosare, info-uri aflate de la Constantin Ilea, ba turnându-i gogoși lui Ilea și fostului șef DIPI, deși a lucrat cu informațiile de o viață, pleacă la fenta interlopului. Ba chiar mai mult, anii trecuți, Constantin Ilea conducea bine mersi o mașină furată, dată în urmărire internațională.

Cu toate acestea, în ultimii ani, la comanda IPJ Cluj am asistat la o cascadă de numiri, rocade și împuterniciri, în funcție de partidul care se afla la butoane, PSD sau PNL, calul de bătaie fiind comisarul șef Constantin Ilea, care când era adjunct, când împuternicit ca șef de inspectorat, când adjunct cu atribuții de inspector principal, în acest moment el fiind adjunct al șefului Inspectoratului.

Încă de la sosirea sa în IPJ, polițiștii de carieră au fost consternați de numirea sa la comanda Inspectoratului. Asta întrucât el a fost parașutat la comanda IPJ direct din postura de șef al DIPI Cluj – actualmente DGIPI (structură specializată a MAI care desfăşoară activităţi de informaţii şi protecţie internă, privind misiunile, personalul, patrimoniul şi informaţiile clasificate la nivelul ministerului).

Totul fără nici un fel de concurs sau examen, pur și simplu printr-o numire. Mai mult, mutarea s-a realizat și cu o ciudată echivalare de funcție. Potrivit surselor, acest caz este un unicat în România și undeva în zona gri a Legii. Într-adevăr este cel puțină ciudată mutarea de la un serviciu de informații la o structură demilitarizată, care ar trebui să fie strict în slujba cetățeanului.

Numirea lui Constantin Ilea la comanda IPJ a avut loc fix în perioada în care DIPI trecea prin radicale transformări, fiind reorganizată și trecută în subordinea directă a Parlamentului. Dar cine, cum, și de ce a avut interesul acestei stranii mutări ?

Din postura de șef al DIPI Cluj, comisarul Ilea îl era direct subordonat chestorului Gelu Oltean. Acesta din urmă a fost arestat după celebrul scandal Ayahuasca, dosar în care Gelu Oltean este trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat.

De altfel, există voci care susțin că petrecerile cu drogul Ayahuasca și prostituate de lux nu erau deloc străine comisarului Constantin Ilea (acesta chiar participând la astfel de petreceri), dar acest lucru rămâne la nivelul procurorilor pentru a stabili veridicitatea.

După trecerea în umbră a chestorului Gelu Oltean și mai ales după restructurarea DIPI, în scenă a intrat un alt chestor, Toma Rus, fostul șef al BCCOA Cluj, o vulpe bătrână a sistemului, care s-a pensionat de mult, dar nu s-a retras niciodată”.

Mai mult puteți citi AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.