Administrația din județul Giurgiu scapă de un primar toxic. Marin Mototolea, declarat, definitiv, incompatibil

Administrația din județul Giurgiu scapă de un primar toxic. Marin Mototolea, declarat, definitiv, incompatibil

Administrația din județul Giurgiu scapă de un primar toxic. Marin Mototolea, declarat, definitiv, incompatibil

by January 18, 2022 0 comments

Mafia romilor din Valea Dragului (județul Giugiu) primește o puterinică lovitură prin suspendarea din funcție a primarului lor, Marin Mototolea, care a fost declarat, definitiv, în stare de incompatibilitate. Printr-o  decizie  judecătorescă definitivă de la sfârșitul anului trecut, Agenția Naționale de Integritate primește confirmarea hotărârii luate în 2017, prin care Mototolea era declarat incompatibil cu funcția de primar.

ANI a constatat incompatibilitatea lui Marin Mototolea, primar al comunei Valea Dragului, judeţul Giurgiu, întrucât în perioada iulie 2014 – septembrie 2017, simultan cu exercitarea funcţiei de primar a desfăşurat activităţi remunerate în cadrul unei societăţi comerciale, ”încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003”.

În urma sentinței definitive și irevocabile, Prefectura Giurgiu l-a suspendat din funcție pe edilul din Valea Dragului pe 6 decembrie 2021, prin ordinul nr.417, care are caracter executoriu imediat. Marin Mototolea a atacat în instanță decizia Prefecturii, dar, pe fond, instanța i-a respins cererea, în 22 decembrie,  urmând, ca în curând, să vină și hotărârea definitivă. Drept urmare, Marin Mototolea, din data de 6 decembrie, nu mai este primar al comunei Valea Dragului.

Însă, toate măsurile luate de instituțiile statului împotriva lui Mototolea par că nu se aplică la Primăria Valea Dragului. În continuare, Mototolea face legea în mica localitate giurgiuveană, el luând decizii ca primar, are acces la banii comunității și îi împarte după bunul plac.

Astfel, în mod ilegal,  Mototolea convoacă o ședință de consiliu local extraordonară, pe data de 16 decembrie, prin care dispune măsuri privind împărțirea fondurilor din buget. Întreaga echipă de consilieri locali pare a sta la ordinele fostului primar, care se pronunță în favoarea unor acte oficiale, semnate, în afara legii, de primarul demis din funcție.

În data de 15 decembrie 2021, secretarul primăriei, la dispoziție primarului demis, convoacă ședința extraordinară de consiliu local pentru a vota includerea în bugetul local a ajutoarelor de încălzire și de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli, în baza unei adrese primite de la AJFP Giurgiu. Astfel, în mod ilegal, sub semnătura primarului suspendat,  se întocmește ”proiectul de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local de venituri și cheltuieli al comunei Valea Dragului”.

Marin Mototolea a fost implicat și în alte activități ilegale. El este trimis în judecată în dosarul permiselor ilegale din Giurgiu, fiind acuzat de procurorii DNA de luare de mită, pentru care a fost sub arest la domiciliu. Citește mai mult AICI

Citește și AICI

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.