Victor Ponta: Impozitul pe gospodarie, functional doar in vreo 10 ani

Victor Ponta: Impozitul pe gospodarie, functional doar in vreo 10 ani

Victor Ponta: Impozitul pe gospodarie, functional doar in vreo 10 ani

by April 27, 2017 0 comments
Fostul premier Victor Ponta îi dă sfaturi actualului premier, Sorin Grindeanu. În opinia lui Ponta, mult discutatul impozit pe gospodărie poate fi o idee bună, însă este imposibil de implementat mai devreme de 7-10 ani, potrivit stiripesurse.ro.Astfel, fostul premier consideră că, pentru a evita un dezastru, Executivul trebuie să facă opt pași în pregătirea introducerii noii modalități de impozitare.

„Sunt in continuare de parere ca un sistem prin care sa globalizam veniturile anuale ale fiecarui cetatean este un principiu corect. Dar …. Ioana Petrescu are dreptate din pacate – intentiile frumoase nu sunt niciodata suficiente cand vrei sa guvernezi bine o tara! Mai trebuie si altceva.O idee buna poate sa ajunga in aplicare un dezastru daca nu te pregatesti bine. Adica:

1. Imbunatatirea radicala a infrastructurii ANAF pentru a procesa si verifica in plus 8 milioane de contribuabili – minim 5 ani

2. Sa ai functional un numar urias de consultanti fiscali ( circa 30.000) bine pregatiti si platiti – minim 3 ani

3. Explicarea si educarea cetatenilor in aplicarea unui sistem nou si complicat – minim 7-10 ani

4. Adaptarea legislatiei in toate aspecteleconsultare, mediul de afaceri

– fiscal, contraventional si penal / minim 3 ani

5. Coordonarea cu practica si legislatia fiscala la nivelul Uniunii Europene – asta cu “sistemul american” e o traznaie avand in vedere ca deocamdata suntem membri UE si nu SUA.

6. Consultarea indelungata si serioasa cu mediul de afaceri ( cel care va contribui in continuare cu partea cea mai semnificativa a veniturilor de la buget) – acestia detesta pe buna dreptate impresictibilitatea si instabilitatea legislativa

7. Explicarea catre populatie a conceptului ideologic – in timp ce scazi mereu taxele pentru cei care fac venituri uriase ( firme si persoane fizice) introduci un sistem care ii va taxa pe cei cu venituri mici.

8. Alegerea momentului politic oportun si a comunicatorilor adecvati pentru un asemenea proiect extrem de complicat . Sa vorbesti in 2017 in paralel cu Legea Salarizarii Bugetare si sa scoti in fata oameni care evident nu au habar despre ce vorbesc e o mare greseala si un drum clar spre esec.

Asa ca sfatul meu pentru Guvernul Grindeanu (pe care il sustin si vreau sa fie la fel de eficient si profesionist ca si precedentele guverne PSD) este simplu – IVG sau “impozitul pe gospodarie” cum a fost denumit trebuie pus intru-un sertar la Guvern. Intai cativa ani buni (5-7) de pregatire si pe urma discutam din nou”, scrie Ponta pe Facebook.

Facebook Comments

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.