Sfarsitul Romaniei naive?

Sfarsitul Romaniei naive?

by September 21, 2011 0 comments

Romania face primul gest ca nu mai este dispusa la stea cu mainile in san la toate acuzele, unele absurde, pe care i le aduce Occidentul. Chiar daca oprirea titurilor cu lalele seamana mai degraba cu mijloacele utilizate de Putin, e clar ca Romania si-a pierdut rabdarea. De fapt cine a castigat din integrarea Romaniei in UE, noi sau Occidentul? Sa le luam pe rand. Le-am vandut pe nimic fostele intreprinderi comuniste, asfaltam cu firme italiene si frantuzesti, bancile sunt controlate de austrieci si francezi, am securizat frontierele cu tehnologie de la EADS si ne-am indatorat pentru cateva generatii. Ce mai, le-am dat tot ce au vrut. Austria, o tara insignifianta in vestul Europei ca economie, s-a imbogatit pe seama Romaniei. Francezii au avut tupeul sa ceara construirea noilor reactoare de la Cernavoda le preturi enorme, desi stiau ca tehnologia lor nu este compatibila cu cea veche canadiana. Dacia se vinde pe toate continentele, iar profiturile merg in Hexagon. Supermarketurile sunt ale lor, petrolul este al lor, cimentul tot al lor. Totul este al lor. Pana si americanii au profitat de naivitatea si lasitatea noastra. Sa amintim doar de Bechtel.

Noi cu ce am ramas? Cu nimic. Cu terenurile de la tara si asta pentru ca taranii nostrii au tinut cu incapatanare sa de pamant. De 20 de ani ne caciulim in fata Europei. Ne-am distrus mandria de popor, recunoscand senin ca suntem vinovati de tarele istoriei. Da, exista coruptie, risipim banii publici aiurea, avem saracie, probleme mari in toate domeniile, insa acestea nu le vom rezolva doar cerand ajutorul de la altii.

Nu suntem noi vinovati ca Occidentul este satul de multiculturalim, de hoardele de arabi, tigani, africani ce i-au invadat orasele. Ati vrut egalitate cu orice pret? Acum il aveti. Si ce daca nu intram in Schengen? Ii va opri asta pe tiganii romani sa mearga in Occident? Aiurea. Vor petrece cel mult cu 30 de minute prin vami. Da, suntem incapabili sa ii integram. Atunci integratii voi, poporul francez si poporul olandez. Demonstrati-ne ca nu suntem buni de nimic si integratii voi, de ce ii trimite-ti inapoi mituindu-i cu cateva sute de euro?

Facebook Comments Box

No Comments so far

Jump into a conversation

No Comments Yet!

You can be the one to start a conversation.

Your data will be safe!Your e-mail address will not be published. Also other data will not be shared with third person.